VvE De Groene Mient: Duurzaam schilderwerk van 33 woningen

In 2022 kreeg Douw Schilderwerken de opdracht om het schilderwerk van het bijzondere ecologische woonproject; De Groene Mient te mogen verzorgen. Het was de eerste schilderbeurt na het opleveren vanuit de bouw in 2017.

Het project betrof het buitenschilderwerk van 33 woningen en het beitsen van ruim 2.000 m2 Douglas gevelbetimmering. Het was een enorme eer om als lokaal klein schildersbedrijf uit Den Haag een project van dergelijke omvang te mogen uitvoeren en wij hebben dit, met ons team van vaste vakschilders, dan ook met plezier verzorgd!

Omdat het een grootschalig project betrof, was het van belang dat er zorgvuldig werd overlegd en duidelijk gecommuniceerd met alle bewoners. Douw Schilderwerken maakte een gedetailleerd plan van aanpak met voorbereidingsinstructies voor de bewoners. Ook werd er met elke familie aparte afspraken gemaakt over de start- en doorlooptijd van de schilderwerkzaamheden aan hun woning.

De Groene Mient is een bijzonder woonproject, omdat het hele project in het teken van duurzaamheid staat heeft Douw Schilderwerken alle ramen en kozijnen geschilderd met de Bio-Based lakken van Sikkens. De Douglas gevelbetimmering is volledig gebeitst met Sansin Enviro Stain SDF, een watergedragen kleurbeits afkomstig uit Canada.

Offerte aanvragen