Zeeheldenkwartier: Biobased verf voor buitenschilderwerk

Via het Huisschilderplan van Bierens Verf kregen wij de opdracht om de voor- en achtergevel van dit pand in het Zeeheldenkwartier in Den Haag te schilderen. Wij hebben ervoor gekozen om dit geheel met de biobased verfproducten van Drost Coatings te doen.

Na het verwijderen van de ondeugdelijke verflagen bleek dat er behoorlijk wat houtrot onder de oude verf verstopt zat. Een aantal dorpels en vensterbanken waren helaas niet meer te behouden en hebben wij geheel moeten vervangen. Ook kon het sierornament op de dakkapel niet meer worden gered, om deze te restaureren hebben gebruikt gemaakt van een speciale mal op basis van een twee-componenten siliconenklei. 

Om het schilderwerk een extra lange levensduur te geven zijn de oude stopverfzomen van alle ramen vervangen, de verbindingen zijn afgekit met een zeer elastische polymeerkit en de liggende delen hebben in totaal 4 lagen gehad. De neggenkanten van de kozijnen zijn voor esthetische en inwaterende redenen afgedicht met een cementgebonden mortel.

Offerte aanvragen